Studentermedhjælper til Karen Blixen Museum Rungstedlund

Ansøgningsfrist: 29-02-2024

Er du studerende og har viden om og erfaring med kvalitative undersøgelser? Og er du særligt nysgerrig på publikumsoplevelser- og udvikling på danske museer og kulturinstitutioner? Så er dette måske noget for dig.

Karen Blixen Museum Rungstedlund søger netop nu en studerende (deltid) til at lave publikumsundersøgelser og stå i spidsen for deres kvalitative publikumsinterviews.

Din primære opgave vil være at gennemføre publikumsundersøgelser i museets åbningstid, samle og analysere data og gerne bidrage til at evaluere og justere undersøgelsesdesign. Karen Blixen Museum deltager i Den Nationale Brugerundersøgelse og supplerer med egne kvalitative publikumsinterviews – og det er netop sidstnævnte vi ønsker, at du skal stå i spidsen for. Udover arbejdet med data, vil der højst sandsynligt også være mindre og forefaldende formidlingsopgaver.

I 2023 havde Karen Blixen Museum Rungstedlund 48.000 gæster inde i huset og 100.000 gæster i det udendørs areal.  Læs mere om Karen Blixen, forfatterhjemmet og fuglereservatet HER.

Om dig

Vi forestiller os, at du er i gang med en humanistisk videregående uddannelse – fx antropologi, etnologi, moderne kultur & kulturformidling, performance design eller kommunikation. Og vi ser allerhelst, at du har minimum 1 år tilbage af din studietid.

Stillingen indebærer en del direkte kontakt til museets gæster, og derfor er det vigtigt, at du har erfaring med og mod på at:

  • opsøge museumsgæster på venlig og lydhør måde
  • koncentrere sig om og skabe rum for en samtale, indlede og runde af
  • har arbejdet med dataindsamling tidligere, og meget gerne kvalitative data
  • kan arbejde analytisk og systematisk, og skabe overblik i komplekst data-materiale

Derudover ønsker vi en kollega, som kan bidrage med positiv energi og nysgerrighed på publikumsoplevelser- og udvikling, og som er interesseret i museumsarbejde generelt og er optaget af museernes arbejde med at skabe publikumsudvikling, relevans og kulturelle fællesskaber.

Lyder det som det perfekte deltidsjob for dig?

Så send en kort motiveret ansøgning (max 1 A4-side) og CV senest 29. februar 2024 til formidlingschef Signe Lykke Littrup signe@blixen.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Ugentligt arbejdstid:

Ca. 8 timer med mulighed for mere. Mødetider arrangeres med nærmeste leder og kan tilpasses studier.

Samtaler forventes afholdt i uge 11

Startdato for ansættelse: 1. april 2024

Karen Blixen Museum Rungstedlund fungerer i dag som litteraturhus, forfatterhjem og fuglereservat. Det gamle 1700-tals hus var Karen Blixens barndomshjem, og det var også her, hun boede alle årene efter hjemkomsten fra Afrika i 1932 og indtil sin død i 1962. Det originale forfatterhjem åbnede som museum i 1991, og Magasinbygningen, der tidligere var vognport og hestestald, huser entré, café og butik samt de mange litterære og kulturelle aktiviteter, som museet i dag byder på. 

Karen Blixen var pioner inden for, hvad vi i dag kender som den mest moderne form for biodiversitet og naturbeskyttelse. Allerede i 1950’erne drømte Karen Blixen om Rungstedlund som et åndehul midt i en stor by for både fugle og mennesker, børn og gamle i mange hundrede år frem. Det er baggrunden for det nu fredede fuglereservat, hvor museet tilbyder mangeartede aktiviteter om natur, fugleliv, biodiversitet og om menneskets forbundethed med naturen.

Læs mere om Karen Blixen, forfatterhjemmet og fuglereservatet HER.

Publiceret:
31/01/2024