Møde i Udstillingsnetværket

Møde i Udstillingsnetværket

Bæredygtige museer – er vi på rette vej?

Genbrug, bæredygtighed og grøn omstilling er på alles læber – også hos landets museer. Men hvordan får vi implementeret det i vores daglige mindset og dermed i vores udstillingsopbygninger? Der er mange nye elementer, der skal tages stilling til, men hvad er de bedste valg og er vi overhovedet i stand til at tage dem i denne opstartsfase, vi befinder os i lige nu? Vi vil det alle sammen gerne, men har vi de rigtige redskaber til at komme i mål?

Vi ønsker på efterårets udstillingsnetværksmøde at bringe disse spørgsmål i spil, og skabe et fagligt rum, der på tværs at institutioner kan berige hinanden med gode ideer, tips og tricks.

Mødet er for medlemmer af ODM’s Udstillingsnetværk. Er du ikke medlem, kan du læse mere og tilmelde dig her.

Open call

Har du noget, du vil dele med udstillingsnetværket om emnet, inviterer tovholderne til open call med emnet ’bæredygtige udstillinger’, hvor alle kan byde ind. Der er mulighed for et 20 minutters oplæg i eftermiddagssessionen, og du kan få adgang til computer, hvor du kan vise din præsentation.

Det vil være muligt at indmelde oplæg fra 1. august. Hold øje med siden her.

Program

  • Kl. 10-10.10: Ankomst med kaffe m.m.
  • Kl. 10.10-10.15: Velkomst ved udstillingsnetværksgruppen
  • Kl. 10.15-11.00: Kort intro til Museernes Grønne Akademi efterfulgt af online oplæg om Julie’s Bicycle v. Graciela Melitsko Thornton

    Mere info følger!
  • Kl. 11.00-11.30: Bæredygtige Museer og Cirkulære Udstillingspraksisser v. Mathias Peitersen, Projektleder og Bæredygtighedsspecialist i Kunst og Historie, Københavns Kommune

    Hvordan kan vi styrke den cirkulære økonomi mellem museer i Danmark? Hvilke udfordringer står i vejen for at implementere cirkulære praksisser, og hvilke konkrete skridt kan vi tage for at imødekomme disse på tværs af museumsbranchen?

    Udviklingsprojektet Cirkulære Udstillingspraksisser har undersøgt disse spørgsmål og vil i dette oplæg løfte sløret for, hvordan museumsbranchen gennem praktiske tiltag, øget samarbejde og tilegnelse af nye kompetencer kan styrke arbejdet med genbrug, deleøkonomi og cirkulært udstillingsdesign.
  • Kl. 11.30-12.00: Modulære udstillinger – et bæredygtigt alternativ? v. Sophie Løssing, Strategic Director & Partner, Yoke

    I foråret 2024 har udstillingsvirksomheden Yoke sammen med Glud Museum haft et projekt om bæredygtige udstillinger støttet af SLKS under projektet Bæredygtige Museer. Målet med projektet har været at afprøve og diskutere, hvorvidt et modulært udstillingsdesign – designet med afsæt i en cirkulær strategi – kan være et bæredygtigt alternativ til, hvordan vi laver udstillinger. I samarbejde med en række andre museer, herunder Give Museum, Industrimuseet og Vejlemuseerne, har vi undersøgt, hvad det vil kræve og betyde at gøre det modulære design til et levedygtigt alternativ for museerne både i en miljømæssig og økonomisk kontekst samt i et socialt perspektiv.

    Til mødet vil vi gerne præsentere vores ideer omkring det modulære design samt dele de tanker og erfaringer, vi har gjort os i processen i dialog med andre museer og videnspartnere.
  • Kl. 12.00-12.15: Opsamling og spørgsmål
  • Kl. 12.45-14.10: Open call (3 oplæg á 20 minutter)
  • Kl. 14.10-15.00: Diskussion og inputs til næste mødes emne


Dato:

11. sep. 2024
10:00 - 15:00

Sted:

Danmarks Jernbanemuseum, Odense

Målgruppe:

Medlemmer af ODM's Udstillingsnetværk

Tilmeldingsfrist:

30/08/2024

Priser:

350 kr. inkl. forplejning